Categorii

Newsletter

Caută

Pudra de Roscove, 200 gr

Pudra de Roscove, 200 gr

Pudra de roscove se poate adauga pentru indulcirea si aromatizarea dulciurilor, prajiturilor, biscuitilor, checurilor, brioselor si bauturilor.
Este un indulcitor natural, cu indice glicemic scazut si calorii putine. Contine vitaminele A, B, B2, B3, si D si o cantitate mare de calciu.

Detalii


14,00 lei


Anuntama cand este disponibil

Adaugă la dorințe

Program de loialitate Daca cumperi acest produs o sa primesti 1 punct de loialitate. Cosul tau v-a totaliza 1 punct poate fi schimbat intr-un voucher de 0,25 lei.


30 alte produse din aceeaşi categorie:

Pudra de Roscove, 200 gr 

Roscovul (Ceratonia siliqua L.) face parte din familia Fabaceae sau Leguminosae si provine din estul Mediteranei.
Copacii cresc inalti si robusti, cu o inaltime de pana la 15 m.
Fructul roscovului este un aliment cunoscut din cele mai vechi timpuri, consemnat in biblie ca atare.
Se spune ca ar fi constituit principala hrana a Sfantului Ioan Botezatorul, in anii sai de pustnicie, de aceea roscova mai este cunoscuta sub numele painea Sfantului Ioan.
În cele mai vechi timpuri, semintele de roscova s-au folosit ca unitate de masura, la aceeasi masa de aur, una de seminte = 1 carate (boaba de roscova = spasm. Keration). Numele karat este utilizat in prezent pentru a denumi 0.18 gr. aur si mai ales de pietre pretioase (semintele de roscova, indiferent de dimensiune si conditiile de stocare, au intotdeauna aceeasi masa de 0.18 grame).

Astazi, roscovele sunt crescute pe cele mai calde tarmuri ale Mediteranei.
Pe insula Solta din Croatia exista o localitate numita Rogac adica roscov, unde acest copac se cultiva in mod traditional.
Roscovul este cultivat deasemenea in India, Argentina si Brazilia.
Fructele sunt niste pastai verzi, de pana la 20 de cm. lungime, care inchid boabele de roscova. Dupa recoltare, incepe sa se schimbe culoarea pastailor, care in final, devine maro.
Continut: pastaia contine 30 - 70% (uneori 40-50%) zahar, care consta in zaharoza (pana la 26% din celuloza), fructoza (13%), xylose, maltoza si glucoza, etc, proteine, aminoacizi (alanina, Valin, Proline, etc), amidon, acizi etc.


Semintele contin proteine, grasime (in cea mai mare parte acizi oleinic, linoleic si palmitic), fitohormoni (in special toamna, dupa desfrunzire), tannin, guma de karuba etc.
Efectele benefice: taninii continuti de roscova inhiba enzimele digestive; inactiveaza bacteriile coli si sustin in acelasi timp dezvoltarea unei flore binefacatoare de bacterii intestinale. În general, roscova are un efect calmant asupra stomacului si mucoaselor intestinale, de aceea, este utilizata pentru a usura greata si diareea.
De asemenea, roscova constituie o bogata sursa de vitamine si minerale (in special de calciu), precum si unele oligoelemente.

Pudra de roscove se poate adauga pentru indulcirea si aromatizarea dulciurilor, prajiturilor, biscuitilor, checurilor, brioselor si bauturilor.
Inlocuieste cu succes ciocolata.
In retetele ce contin cacao, se inlocuieste jumatate din cantitatea de cacao cu roscove, obtinand un amestec cu continut redus de grasimi.


Cateva dintre beneficiile pudrei de roscove:


1. Indulcitor natural cu indice glicemic scazut si calorii putine
100 grame pudra de roscove contin aproximatic 222 calorii (kcal)
In comparatie, zaharul alb are 378kcal/100gr, iar zaharul brun 377kcal/100gr.
Zaharul alb, melasa, zaharul brun au un indice glicemic mare - 70 IG, siropul de artar 65 IG, iar pudra de roscove are un indice glicemic mic 15 IG
Tabelul cu indicele glicemic al diverselor alimente il gasiti aici: http://www.dietamontignac.ro/tabel-indice-glicemic-complet)

2. Nu contine Cofeina sau thebromina
Cofeina si theobromina, continute in cacao, sunt stimulante ale celulei nervoase, conferind energie si sporind atentia. Cu toate acestea, pentru unele persoane aceste substante sunt contraindicate, contribuind la cresterea ritmului cardiac, la o stare de nervozitate, agitatie, insomnie. Prea multa cofeina poate poate crea aritmie cardiaca si dureri de cap. Asadar, daca va place ciocolata, insa doriti o alternativa fara efecte stimulante pudra de roscove de alternativa ideala.


3. Nu contine Oxalati
Spre deosebire de ciocolata, roscovele nu contin oxalati. Consumul de oxalati poate conduce la formarea pietrelor la rinichi.


4. Continut bogat in Calciu
100 grame de pudra de roscove furnizeaza jumatate din necesarul zilnic mediu de calciu, potrivit nutritionistei americane Jennifer Vimbor.
De asemenea, alimentele ce contin oxalati (cicolata) inhiba absorbtia calciului, potrivit MayoClinic.com; atfel, inlocuind ciocolata cu carobul veti avea mai multe beneficii.


5. Continut bogat de vitamine si minerale
Carob-ul contine vitaminele A, B, B2, B3, si D; minerale - magneziu, fier, fosfor, mangan si potasiu.
Nu contine colesterol, mai mult de atat, contine pectina care reduce nivelul colesterolului si reduce riscul bolilor de inima.


6. Are rol de pansament gastric
Un remediu rapid pentru stomac consta in dizolvarea 1 lingurite de pudra de roscove intr-un pahar cu apa sau formarea unei paste din roscove si putina apa.
Este eficient in caz de diaree acuta, greata, stari de voma sau deranjament stomacal.
Remediul este util si in cazul tusei.


Tara de origine: Spania

  *Idee de Reteta:

Desert Bavarez

* 600 g de biscuiți simpli
* 1 cană alune de pădure
* 2 căni de apă
* 35 curmale fără sâmburi
* 4 linguri pudră de roșcove
* 4 linguri nuci măcinate
* 1 linguriță de cafea din cereale (cafeluta de cicoare, orz solubil)
* 4 linguri nucă de cocos
* 3 linguri lapte praf de soia
* 2 lingurițe esență de vanilie
* 2 linguri de miere
* ½ linguriță de sare

Mod de preparare:
Curmalele se înmoaie într-o cană de apă fierbinte.

Cealaltă cană de apă se mixează în blender împreună cu alunele până devine o pastă cremoasă. Se adaugă pudra de roșcove, curmalele împreună cu apa în care s-au înmuiat, laptele praf, vanilia, cafeaua de cereale, nuca măcinată și sarea și le mai mixăm până la omogenizare.  Într-un vas mai înalt se așează un strat de biscuiți, unul de cremă, până se termină.

Se presară nucă de cocos și se lasă la rece.
Desertul este delicios și se poate servi cu frișcă vegetală. 

Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Plăteşte

Urmariti-ne pe facebook

Caută